Ekonomija     | 12.06.2020. 13:23 |

Od 13 institucija BiH pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje dobilo 11

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12.juna (FENA) – Ured za reviziju institucija BiH završio je i objavio drugu grupu izvještaja finansijske revizije za 2019. godinu za 13 institucija Bosne i Hercegovine.

Objavljeni su izvještaji za institucije: Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH, Agencija za policijsku podršku BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Centar za uklanjanje mina BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu, Generalni sekretarijat Vijeća ministara BiH, Institut za nestale osobe BiH, Ministarstvo civilnih poslova BiH, Ministarstvo komunikacija i prometa BiH, Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Parlamentarna skupština BiH, Ured za zakonodavstvo BiH, Ustavni sud BiH.

Od 13 pobrojanih institucija, pozitivno mišljenje na finansijske izvještaje dobilo je 11 institucija, dok je kod dvije institucije skrenuta pažnja na pitanja u vezi sa finansijskim izvještajima, saopćeno je iz Ured za reviziju institucija Bosne i Hercegovine. 

-Jednoj instituciji, Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH, je dato mišljenje s rezervom uz skretanje pažnje na usklađenost poslovanja sa zakonima i propisima, devet institucija je dobilo pozitivno mišljenje uz sretanje pažnje na usklađenost poslovanja sa zakonima i propisima, dok je kod tri institucije izraženo pozitivno mišljenje na usklađenost aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija sa relevantnim zakonima i drugim propisima – saopćeno je.

Osnova za mišljenje sa rezervom na usklađenost aktivnosti, finansijskih transakcija i informacija sa relevantnim zakonima i drugim propisima izražena u izvještaju o finansijskoj reviziji Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH glasi:  "zapošljavanje u 2019. godini nije vršeno uz dosljednu primjenu odredaba Zakona o radu u institucijama BiH".

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Revizori optužili njemačko ministarstvo vanjskih poslova za rasipanje novca poreskih obveznika

KSB: Devet općina dobilo negativno revizorsko mišljenje (VIDEO)

Izvršena redovna revizija indeksa SASX-10

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo