Regija     | 12.06.2020. 09:00 |

Slovenija: Neuspjela interpelacija protiv ministra i Janšinog saveznika

FENA Agencije

LJUBLJANA, 12. lipnja (FENA) - Slovenska oporba nije uspjela izglasati nepovjerenje članu vlade premijera Janeza Janše, pa ministar gospodarstva i potpredsjednik vlade Zdravko Počivalšek ostaje na dužnosti.

Glasovanje o smjeni Počivalšeka održalo se nakon maratonske parlamentarne rasprave. Za smjenu je glasalo 37 zastupnika oporbe, a 51 zastupnik vladajućih stranaka bio je protiv, prenosi Hina.

Interpelacija je pokrenuta zbog sumnji da je u poslovima nabave potrebne medicinske opreme za vrijeme epidemije covida-19, za koju je bio zadužen Počivalšek, bilo korpucije, pogodovanja pojedinim tvrtkama, preplaćivanja opreme i drugih nepravilnosti.

Počivalšek je predsjednik Stranke modernog centra (SMC) i jedan od glavnih koalicijskih partnera predsjednika vlade za kojega je dio oporbenih zastupnika u raspravi rekao da je pravi krivac za to što je bilo netransparentnih poslova s uvozom zaštitne opreme.

Počivalšek i zastupnici vladajućih stranaka tvrdili su da je nabavljena oprema u situaciji koja je bila kritična spašavala živote, da većih nepravilnosti nije bilo i da je jedini cilj interpelacije bio pokušaj da se destabilizira vlada.

Tri mjeseca od kako je četvorostranačka koalicija Janeza Janše stupila na dužnost oporbena ljevica najavljuje interpelacije protiv još nekih ministara u vladi koju optužuje za manipulacije ideološkim temama i navodni autoritarizam.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Hrvatska Vlada donijela 6. antiinflacijski paket vrijedan 503 milijuna eura

Vlada Kosova potvrdila sastanak Escobara s Kurtijem u popodnevnim satima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom