Kultura     | 11.06.2020. 16:06 |

Odobreno besplatno korištenje parkinga za Drive-in kino OFF

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar saobraćaja KS Adi Kalem razgovarali su s predstavnicima Omladinskog Film Festivala (OFF) Sarajevo, kojeg su predstavljali direktor Festivala Kenan Musić i Milica Tomašević, o održavanju Drive-in kino programa u organizaciji OFF-a planiranog od 24. do 28. juna ove godine.

Omladinski Film Festival se obratio Vladi Kantona Sarajevo da im obezbijedi uslove za održavanje, odnosno besplatno korištenje parkinga u Kotromanićevoj ulici za Drive-in kino, u večernjim satima, za dvosatne projekcije u periodu održavanja festivala.

Vlada Kantona Sarajevo, rekao je Nenadić, pozdravila je kreativne ideje Festivala i njihov zanimljiv projekat te će ga razmotriti i odobriti korištenje ovog prostora u saradnji sa KJKP 'Rad' koji upravlja parkingom.

- Osiguraćemo besplatno korištenje prostora i na raspolaganju smo da pružimo i drugu potrebnu podršku ovim mladim ljudima - poručio je premijer Nenadić.

Direktor Festivala je rekao da će se u Drive-in kino moći smjestiti oko 80 automobila te se zahvalio na podršci za projekt, istakavši da je to prvi put da Festival ima toliku podršku Vlade Kantona Sarajevo.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mustafić: Za obnovu fasade Narodnog pozorišta uključili smo eksperte koji će pratiti restauraciju

Uk i Sivro: Vlada KS i Sindikat su na istoj strani, na strani učenika i prosvjetnih radnika

Ministarstvo za odgoj i obrazovanje KS je za podizanje standarda radnika u obrazovanju

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'