Bosna i Hercegovina     | 11.06.2020. 14:24 |

Miletić: Ključ rješenja svih političkih problema u BiH je upravo grad Mostar

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 11. juna (FENA) - Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupšitne BiH Zlatko Miletić je u pauzi zasjedanja tog doma izjavio novinarima da je pitanje izbora za grad Mostar vrlo lako riješiti ukoliko se dogovore, uvjetno rečeno, dvije političke partije, prije svega SDA i HDZBiH.

- Kod njih je ustvari ključ u rukama zadnjih 12 godina. Mislim da je konačno došlo vrijeme da se to pitanje riješi na način da se u čitav taj proces uključe i ljudi srpske nacionalnosti, da taj grad zaista napravimo multietničkim - naveo je Miletić.

Kaže kako misli da je ključ rješenja svih političkih problema u BiH upravo grad Mostar i „kako njega napravimo mislim da će u budućnosti tako izgledati čitava BiH“.

Delegat u Domu naroda Nikola Špirić je kazao da će SNSD učiniti sve da položaj Srba u Federaciji BiH bude što je moguće snošljiviji i da budu konstitutivan narod.

- Na žalost, oni sada to nisu, ali mi nećemo da zagorčamo odnose, mogući sporazum partnera SDA i HDZ-a. Ali u svakom slučaju, SNSD se ne drži po strani. Mi ćemo se boriti za poziciju Srba i u Mostaru i u Federaciji BiH - naveo je Špirić.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Anketiranje mladih u svrhu izrade Strategije za mlade Grada Mostara

MO-Redar: Aplikacija za aktivno sudjelovanje građana u očuvanju kvalitete života u Gradu Mostaru

Peticija za aktivno učešće građana u izradi Prostornog plana Mostara i HNŽ-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!