Bosna i Hercegovina     | 10.06.2020. 14:30 |

Krešić: Nastavljen proces poboljšanja statusa vojnika i dočasnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. juna (FENA) - Zamjenik ministra odbrane Bosne i Hercegovine Mijo Krešić izrazio je zadovoljstvo konačnim usvajanjem i mogućnošću primjene izmjena Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH u oba doma Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH).

Naime, ovim zakonom povećat će se plaće vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga BiH (OSBiH).

- Predloženim i usvojenim izmjenama Zakona nastavljen je proces poboljšanja statusa vojnika i dočasnika i to je jedan od načina kako da njihov poziv učinimo dostojanstvenijim i na tome ćemo i dalje nastaviti raditi. Modernizacija i poboljšanje uvjeta u kojima vojnici obavljaju svoje zadaće bit će i dalje u vrhu prioriteta našeg rada - istaknuo je Krešić, saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Kako je naveo zamjenik ministra odbrane BiH, u toku je konkursna procedura prijema 600 vojnika, što može biti prilika za mlade koji žele svoju karijeru graditi u Bosni i Hercegovini.

- Zasigurno vrijedi biti dio jedne velike obitelji u sastavu OSBiH. Predan rad, usvajanje znanja i usavršavanje iz različitih oblasti, mogućnost napredovanja samo su neke od prednosti koje pružaju  OSBiH. Očekujemo da će se zbog ovakvih povoljnih uvjeta prijaviti veliki broj mladih koji žele na takav način graditi svoje karijere i životna usmjerenja - dodao je Krešić.

Konkurs za prijem vojnika ostaje otvoren do 15. juna, navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Položeno cvijeće na Kovačima u okviru obilježavanja 32. godišnjice formiranja Armije RBiH 

Pripadnici Oružanih snaga BiH kreću u potragu za nestalim Dragom Tanaskovićem

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'