Najave     | 09.06.2020. 10:00 |

Stručni skup o Lokalnom akcijskom planu u oblasti invaliditeta u HNŽ-u

FENA Saopćenje

MOSTAR, 9. lipnja (FENA) - Udruženje mladih "Ružičnjaka - Los Rosalesa" i Koalicija osoba s invaliditetom HNŽ -a "Zajedno smo jači" organizira stručni skup na temu "Lokalni akcijski plan u oblasti invaliditeta - jučer, danas, sutra", koji će se održati u četvrtak, 11. lipnja, u dvorištu JU Centar Los Rosales (Južni logor bb, Mostar) s početkom u 11 sati.

Na događaju će se predstaviti završni nacrt Lokalnog akcijskog plana u oblasti invaliditeta u HNŽ-u kao strateški dokument za poboljšanje položaja osoba s invaliditetom.

Prisutnima će se obratiti predsjedavajuća radne grupe za izradu LPAI u HNŽ Danijela Kegelj i predsjednica Udruženja mladih "Ružičnjaka - Los Rosalesa" Jasminka Rebac.

Strategiju za unapređenje prava i položaja osoba s invaliditetom u FBiH 2016-2021, usvojila je 23. 12. 2016. godine Vlada Federacije BiH. Kako bi se provela Strategija i unaprijedio život osoba s invaliditetom u svakom segmentu i omogućilo ostvarivanje i izjednačavanje prava osoba s invaliditetom, potrebno je usvojiti operativne dokumente kao što je lokalni plan akcije u Hercegovačko-neretvanskom županiji.

Izjave za medije su planirane u 10.45 sati, najavili su organizatori.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Maturalna večer za osobe s invaliditetom u Centru 'Los Rosales' u Mostaru

Udruženje mladih 'Ružičnjaka - Los Rosalesa' implementira projekt 'Ništa o nama, bez nas'

Humanitarna Peugeot karavana posjetila Centar „Los Rosales“

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo