Bosna i Hercegovina     | 08.06.2020. 14:57 |

ArcelorMittal donirao dezinfekcione tunele preduzeću za sportske objekte Zenica

FENA Saopćenje

ZENICA, 8. juna (FENA) - Kompanija ArcelorMittal Zenica donirala je danas tri dezinfekciona tunela s pratećom opremom Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata d.o.o. Zenica.

Donacija je vrijedna oko 16.000 KM, a dezinfekcioni tuneli će biti korišteni na ulasku u objekte i terene kojima upravlja JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, saopćeno je iz ArcelorMittala Zenica.

Direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica Nedim Talić izjavio je da će dezinfekcioni tuneli u potpunosti ispuniti uslove dezinfekcije korisnika za bezbjedno korištenje njihovih usluga.

- S obzirom na to da je ArcelorMittal poduzeo niz mjera kako bi preventivno djelovao u zaštiti svojih radnika, bili su u mogućnosti obezbijediti i ove dezinfekcione tunele koji će sada služiti svim našim posjetiteljima. S obzirom na to da je naše preduzeće 67 dana bilo zatvoreno naredbama nadležnih organa u borbi protiv korona virusa, drago nam je da se stanje postepeno normalizuje i radujemo se budućim aktivnostima. Podrška ArcelorMittal Zenica će značajno doprinijeti da našim sportistima i drugim korisnicima obezbijedimo kvalitetne i sigurne uslove za trenažni proces, takmičenja i rekreaciju - istakao je Talić. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Pametna klupa poklon Gradu Ljubuškom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'