Svijet     | 07.06.2020. 18:03 |

Palestinska zajednica u BiH: Ramadan Šalah bio je borac za slobodu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. juna (FENA) - Unija Palestinskih zajednica u Evropi, Udruženje "Palestinska zajednica u BiH" te Udruženje "Bosanskohercegovačko-palestinskog prijateljstva" demantira medijske navode u vezi sa smrću Ramadana Šalaha, a u kojima je navedeno da je bio lider terorističke organizacije.

-Iznenađeni smo da mediji u BiH  koji dobro znaju kako je biti žrtva zločina i genocida olako proglašavaju teroristima ljude koji su, iako i sami u teškoj situaciji, pomagali i podržavali BiH. Ogorčeni smo na takvo nerazumijevanje, bahatost i izjednačavanje žrtava i zločina - navodi se u saopćenju Palestinske zajednice u BiH.

Ističu da je rahmetli Šalah bio generalni sekretar organizacije koja se zajedno sa ostalim palestinskim organizacijama borila i bori se za mir, slobodu i ravnopravnost, a protiv izraelske okupacije, nasilja i zločina.

-Licemjerno je Šalaha nazivati liderom terorističke organizacije, a zanemariti zločine i genocid koji Palestinci trpe godinama i to u zemlji svojih očeva, ali i u izbjeglištvu.

Ramadan Šalah bio je borac za slobodu, mir i palestinsku državu. Njegov odlazak je prerani i veliki gubitak za palestinski narod čija borba za život dostojan čovjeka traje već decenijama- kaže se na kraju saopćenja kojeg potpisuje predsjednik "Palestinske zajednice u BiH" Majed Maarouf.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Palestinska zajednica u BiH pozdravila potez gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana