Stranačke aktivnosti     | 07.06.2020. 14:08 |

Saopštenje Građanskog saveza

FENA Saopćenje

“Federalni zastupnik Hasan Muratović izabran za predsjednika GO Građanskog saveza Živinice”

Održana je Izborna skupština Gradske organizacije Građanskog saveza BiH Živinice. Izbornoj skupštini prethodilo je otvaranje nove kancelarije ove političke partije na Gradskom bulevaru.

 
Okupljene članove i simpatizere pozdravili su predsjednik Građanskog saveza BiH Nihad Čolpa, predsjednik Inicijativnog odbora Građanskog saveza Grada Živinice dr.Hasan Muratović i akademik Abdulah Sidran.

Nakon što je izabran za predsjednika GO Građanskog saveza Živinice dr.Hasan Muratović se zahvalio na izboru, a potom je izjavio:

“Naše društvo danas je podijeljeno i postoje političke snage koje žele zacementirati tu podjelu u nacionalne i stranačke torove. Svim silama nastoje zgaziti i sasjeći u korijenu ideju građanstva i lojalnosti Bosni i Hercegovini, kao državi građana jednakih prava. S tom ideologijom vođen je i rat protiv BiH, s ciljem uništavanja svake mogućnosti da se naša država odbrani, kao društvo različitosti koje se spajaju u jedno. Ali mi smo je ipak, upravo takvu odbranili. Platili smo ogromnu cijenu i napravili kompromise zbog kojih danas nismo jednaki na svakom pedlju naše domovine”, rekao je Muratović, a potom dodao da smo “državu očuvali, budućnost ćemo posvetiti političkom obračunu sa nepravdom u kojoj naše društvo živi od početka rata do danas. BiH je danas zemlja u kojoj je nepravda temelj društvenog poretka i mi se okupljamo u Građanski savez da bismo to promijenili”.

Da bi ta borba uspjela naša zemlja mora napraviti radikalni raskid sa postojećim političkim stanjem. Današnja BiH nije logični slijed državno-pravnog kontinuiteta razvoja bosanskohercegovačke državnosti i predstavlja institucionalizovano odstupanje od temeljnih vrijednosti zajedničkog društva koje je u našoj zemlji uvijek postojalo, bez obzira na političke režime koji su se smjenjivali. Stoga je broba koja je pred nama, suštinski borba za pravdu, za ravnopravnost, za pravo političke reprezetacije svih i svuda i konačno, za svijetliju budućnost svih građana BiH”, rekao je, između ostalog, Federalni zastupnik Hasan Muratović.

 

S poštovanjem,

 

Građanski save

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Saopćenje za javnost Građanskog saveza

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom