Stranačke aktivnosti     | 06.06.2020. 19:38 |

Saopćenje za javnost Asocijacije mladih SDA

FENA Saopćenje

AM SDA: Pozivamo sve građane da podrže zajedničkog kandidata u Srebrenici

Novi saziv rukovodstva AM SDA BiH održao je jučer, 05. juna 2020. godine, svoju konstituirajuću sjednicu u Centrali SDA. Sjednicu je sazvao predsjednik Povjereništva AM SDA BiH Haris Šabanović. Ovo je prva sjednica novog rukovodstva najbrojnijeg i najorganiziranijeg političkog podmlatka u Bosni i Hercegovini.

Nakon uvodnog izlaganja predsjednika Šabanovića na temu aktuelne političke situacije u Bosni i Hercegovini, članovi Povjereništva su prezentirali političku situaciju u kantonima i regijama iz kojih dolaze. Posebno se razgovaralo o povratničkim mjestima i problemima sa kojima se susreću povratnici u bosanskohercegovačkom entitetu RS.

Asocijacija mladih SDA BiH pozdravlja odluku probosanskih političkih sanaga u Srebrenici da podrže zajedničkog kandidata za načelnika g. Aliju Tabakovića. Pozivamo sve građane i patriote da podrže napore kampanje čiji je cilj da Srebrenica ponovno dobije načelnika koji ne negira genocid i koji će poštovati žrtve bez obzira na narod kome pripadaju. Vjerujemo da će takav izbor donijeti prosperitet svim građanima Srebrenice.

Imenovan je i sekretarijat Povjereništva AM SDA BiH. Za sekretara je imenovan Malik Spahić, dok je za izvršnog sekretara imenovan Esmir Haznadar. Također, usvojen je plan rada AM SDA BiH za 2020. godinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo