Ekonomija     | 06.06.2020. 15:39 |

Tower, Loopster i Skydive novi sadržaji na Jahorini (VIDEO)

FENA Hana Imamović

SARAJEVO, 6. juna (FENA) - Novi brojni sadržaji u kojima će ove ljetne sezone moći uživati svi posjetitelji olimpijske planine Jahorina predstavljeni su danas u Sarajevu.

Građani Sarajeva mogli su se danas informirati o novim adrenalinskim atrakcijama, Jahorina Ultra trailu, ali i akcijskim i promotivnim periodima koji ih očekuju tokom ljetne sezone.

Otvaranje ljetne sezone zakazano je za period od 25. do 28. juna kada će popust od 30 posto važiti na korištenje svih sadržaja uključujući i nove adrenalinske atrakcije.

Kako je za Fenu ispričala menadžerica prodaje Olimpijskog centra Jahorina Sanja Furtula ovogodišnja ljetna ponuda obogaćena je s tri nove adrenalinske atrakcije - Tower, Loopster i Skydive.

Loopster ima osam kabina sa po dva sjedišta koje se okreću u krug oko svoje ose u oba smjera. Putnici se mogu odlučiti za ležerni osjećaj ili da dožive veću turbulenciju. Pokretima kabine mogu da upravljaju na kontrolnoj konzoli.

Tower je visok devet metara gdje se uz pomoć povlačenja za kanap simulira pokret penjanja, a sjedište se kreće uvis. Snaga i brzina korištena za povlačenje kanapa direktno utiče na brzinu uspona. Tokom vožnje tower se kontinuirano okreće oko svoje vertikalne ose i omogućava panoramski pogled.

Skydive je dužine 50 metara i simulira osjećaj letenja na vrhu planine i preko jezera. Dovoljno je da se dobro vežete i prepustite uživanju u pogledu na padine Jahorine.

Jahorina je već postala prepoznatljiva po najdužem u regionu planinskom bobu na šinama dužine 2,5 kilometara, podsjeća Furtula, dodajući da bob dostiže brzinu od 40 km/h i jedan je od deset najvećih u Evropi.

- Bob počinje s vrha planine gdje se nalazi i vještačko jezero i bar, a potom se spušta do podnožja planine. Iako doseže brzinu od 40 kilometara na sat to je moguće regulirati - podsjeća Furtula.

Iz OC Jahorina očekuju da će uz nove sadržaje panoramska vožnja žičarom, tubing, xRaycer, teretana na otvorenom, kao i sportski kutak s terenima, bicikli i staze za hiking - staza ljubavi, staza zdravlja i sportska staza, u rasponu od 2,5 do 13 kilometara ovog ljeta ispuniti očekivanja svih ljubitelja aktivnog odmora.

Međunarodno takmičenje Jahorina Ultra Trail bit će održano 25. i 26. jula i to na četiri staze različitih dužina (mini trail, midi trail, maxi trail i ultra u dužini od 14 do 88 kilometara) i to prvi put u organizaciji Olimpijskog centra Jahorina. Ove godine trci će prisustvovati i svjetski poznati trkač Jovica Spajić koji će svoje bogato iskustvo podijeliti s posjetiteljima.

Menadžerica prodaje Sanja Furtula kaže da Jahorina s ugodnom temperaturom ljeti predstavlja odličnu lokaciju za bijeg od gradskih vrelina, a iako je sinonim za zimu obogaćivanjem sadržaja planina je postala interesantna posjetiteljima i ljeti.

Na društvenim mrežama Olimpijskog centra Jahorina 1. juna pokrenuta je nagradna igra koja će trajati do 24. juna, te je moguće osvojiti nagrade ukoliko se označi pet prijatelja uz #zamijenimorezaplaninu i postavi kreativna fotografija.

Ljetna sezona na Jahorini kao i svi njeni sadržaji sutra, 7. juna, bit će predstavljeni i građanima Tuzle.

Pogledajte http://fena.ba/video/4562

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1lwQjR0HBXtJGQ15ZJcETWYd-Z9SjoJP6?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Sarajevski aerodrom očekuje najbolju sezonu dosad sa više od 30 aviokompanija i destinacija

OC Jahorina - Dobro uređene skijaške staze, brojne propratne aktivnosti

KSB: Veliki broj učeničkih ekskurzija najava uspješne ljetne sezone

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo