Bosna i Hercegovina     | 05.06.2020. 16:31 |

MVP BiH o najavi dolaska pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5. juna (FENA) - Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je u jutrošnjem saopćenju najavilo dolazak pomoći Ujedinjenih Arapskih Emirata za BiH, na osnovu obavještenja koje je putem verbalne note dostavila Ambasada Ujedinjenih Arapskih Emirata službenim linijama komunikacije - saopćeno je iz tog ministarstva.

U saopćenju se navodi da je predmetnom notom Ambasade UAE u Podgorici, iz koje se nerezidentno pokriva Bosna i Hercegovina, zatražena dozvola slijetanja za privatni avio operater Boing 747-400 Vlade Dubaija, u kojoj je navedeno da transportuje pomoć za vladu i građane Bosne i Hercegovine.

- Slijedom toga, Ministarstvo je izdalo saopćenje s kojim je upoznata javnost u BiH i iskazalo svoju zahvalnost supruzi potpredsjednika i premijera UAE i supruzi vladara Dubaija, šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, na neočekivanoj velikodušnoj pomoći po drugi put za građane Bosne i Hercegovine.

Neposredno prije slijetanja aviona, u novoj verbalnoj noti ambasade UAE obaviješteni smo da je korisnik ove pomoći Vlada Crne Gore, a da se sarajevski aerodrom koristi za istovar robe - navodi se u saopćenju MVPBiH.  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Humanitarne grupe ne mogu učiniti ništa da zaštite osoblje u Pojasu Gaze

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana