Bosna i Hercegovina     | 02.06.2020. 16:52 |

Skupština SBŽ-a raspravljala o radu Vlade u vrijeme pandemije koronavirusa

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 2. lipnja (FENA) - Skupština Srednjobosanske županije (SBŽ) usvojila je na današnjoj sjednici u Travniku Izvješće o radu županijske vlade u vrijeme trajanja pandemije koronavirusa.

Predsjedatelj županijske Skupštine Josip Kvasina (HDZ BiH) kazao je novinarima da je Srednjobosanska županija pandemiju podnijela prilično dobro, iako je pandemija općenito zatekla sve vlade.

- Vlada SBŽ-a je prvih 15 dana svako jutro imala sjednice i reagirala pravovremeno. Osigurala je određeni broj kreveta, čak i mnogo više nego što je, na sreću, trebalo, ali će ih sačuvati županijska civilna zaštita ako bi došao taj drugi val koronavirus koji se najavljuje. Pandemija je zatekla sve vlade, ali mi smo na sreću izašli iz svega dosta dobro - kazao je Kvasina nakon sjednice.

Zastupnik SDP-a Senad Selimović stava je da je Vlada SBŽ-a mnogo zasjedala, ali donijela malo ekonomskih mjera.

- Ovaj kanton kasni u donošenju "koronazakona" koji bi pomogao privrednicima i radnicima. Vlada će tek pokazati pravo lice kada taj zakon bude u Skupštini, a kako je najavila, na našoj sljedećoj sjednici. Bilo je tu nekih rješenja, ali kod nas epidemioloških situacija nije bila loša i to nam je pomoglo - kazao je Selimović.

Inače, današnje zasjedanje Skupštine SBŽ-a prvo je nakon dva i pol mjeseca pauze, s obzirom da je posljednja sjednica održana 16. ožujka.

Zastupnici su danas, uz ostalo, usvojili Prijedlog zakona o dopuni Zakona o koncesijama, te Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o rudarstvu, dok nije prihvaćena inicijativa da u dnevni red sjednice uvrsti prijedlog "koronazakona", koji je sačinila dopredsjedateljica Skupštine Ljubinka Atanasijević (SDP).

- Bila sam protiv dnevnog reda današnje sjednice jer smatram da je nedopustivo da zastupnici dva i pol mjeseca ništa ne rade i da Vlada nema stav o mome zakonu. Percepcija javnosti je da zastupnici ništa ne rade i da se samo izležavaju i primaju velike plaće, a kad pripremite neki zakon onda se na to nitko ne obazire - kazala je novinarima Atanasijević.

Zbog, kako je rečeno, epidemioloških razloga i poštivanja mjera socijalne distance zasjedanje Skupštine SBŽ-a održano je bez prisustva novinara u prostorijama Edukacijskog fakulteta Univerziteta u Travniku.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Plavčić: Prije rujna neće biti isplaćene subvencije predviđene 'korona zakonom'

ŽZH prva uplatila minimalne plaće za zaposlene u privatnom sektoru

Obuća: Izmjenama 'korona zakona' omogućiti pomoć svim privrednim subjektima

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo