Ekonomija     | 02.06.2020. 10:42 |

Terzić: Nema više laganih trasa

FENA Internet

SARAJEVO, 2. juna (FENA) - Iako je pandemija koronavirusa obustavila radove u brojnim sektorima u BiH, takva situacija nije bila i na gradilištima autoputa. Dionice na koridoru 5c kako kod Zenice, tako i na jugu BiH se planiraju i izvode nesmetanom dinamikom.

Kako je za "Oslobođenje" kazao Adnan Terzić, direktor Autocesta FBiH, trenutno je aktivno nekoliko grupa radova.

- Imamo radove u sjevernom dijelu koji sad ide do Nemile, zatim u centralnom dijelu to je tunel Ivan. Sad trebamo završiti postupak dodjele za dio od Tarčina do ulaza u tunel Ivan da spojimo taj dio koji je dosad izgrađen sa M17, negdje iznad Bradine bi trebao završiti taj dio. Također, tu je dionica na jugu Buna - Počitelj i Poči-telj - Zvirovići sa jednim impozantnim objektom, sa mostom Počitelj koji je dug skoro kilometar -  kazao je Terzić.

Kada je u pitanju dionica autoputa kod Zenice, gdje se trenutno radi na poddionici Klopče - Donja Gračanica, najavljeno je da bi radovi trebali biti završeni krajem novembra.

- S druge strane, na jugu zemlje i u centralnom dijelu sredinom 2022. možemo očekivati, da kažemo, funkcionalne dijelove autoputa. S obzirom na to da se radi baš o objektima koji su dosta teški i zahtjevni za izvođenje, za njih treba vremena da se završe. Imamo tunele, mostove, tako da nema više laganih trasa autoputa. Ostale su zahtjevne dionice i one podrazumijevaju rokove izgradnje od 20 do 36 mjeseci, istakao je Terzić za "Oslobođenje".

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Odobreno 680 miliona KM za gradnju Koridora Vc

Terzić: Autoput se gradi punom parom, u novembru novih 11 kilometara

Zvizdić i Terzić razgovarali o dinamici izgradnje autoputa Vc

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo