Stranačke aktivnosti     | 02.06.2020. 07:53 |

Saopštenje za javnost BOSS-a

FENA Saopćenje

u povodu hinjske i podmukle politike gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića zbog koje se 100.000 građana smrzava u hladnima stanovima

Tuzlaci se danima smrzavaju zbog hinjske politike gradonačelnika Tuzle Jasmina Imamovića, koji je pred kraj zvanične sezone grijanja pompezno najavio da će se zbog hladnog perioda nastaviti zagrijavanje stanova da bi nedugo nakon toga grijanje bilo ukinuto, kako bi se na štetu zdravlja građana sačuvala budžetska sredstva koja Imamović očito smatra privatnim, istakao je vijećnik BOSS-a u Gradskom vijeću Tuzla.

Gradonačelnik Jasmin Imamović odbio je staviti u dnevni red Gradskog vijeća prijedlog BOSS-a za zagrijavanje stanova, a sebi je prethodno protuustavno podmuklo obezbijedio da jedini može sazivati sjednice i predlagati dnevni red a da vijećnici ne mogu ni raspravljati. Zahtjev BOSS za zagrijavanje stanova je odbijen uz obrazloženje (broj: 02-177-5-2020 od 28. 5. 2020. godine) da je potrebno uraditi, citiramo: "stručnu analizu sa tehničkog aspekta funkcionisanja sistema daljinskog zagrijavanja grada", završen citat, da bi zatim Imamović negirao sam sebe ističući da grijanja neće biti jer je potreban remont, te da ne postoji tehnička mogućnost za puštanje grijanja u pogon, iako je remont mogao i trebao biti u ljetnom periodu, pogotovo zbog stanja prirodne nesreće, upozorava Mirnes Ajanović.

Jasmin Imamović je brzo zaboravio njegovu podmuklu zabrinutost za zdravlje građana, posebno penzionera i djece, koju je i snimio i objavio u medijima i na web stranici Grada Tuzla, citiramo: "Grad Tuzla: Radijatori ostaju topli. Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, sastao se danas, 14. 4. 2020. godine, sa predstavnicima Kriznog štaba i direktorom Centralnog grijanja d.d.Tuzla. Na sastanku je zaključeno da ne bi bilo dobro da dođe do masovne prehlade pacijenata i medicinskog osoblja u klinikama i građana u stanovima. Dogovoreno je da radijatori ostaju topli do stabilizacije toplijeg vremena.", završen citat.

Dakle, evidentno je da još uvijek nema stabilizacije toplog vremena, a građani Tuzle, posebno najugroženije kategorije penzioneri i djeca, smrzavaju se zbog hinjske i podmukle politike Jasmina Imamovića, te će 100.00 građana cijenu platiti svojim zdravljem i novcem za dvostruke račune električne energije zbog pokušavanja da se zagriju putem grijalica ili rerni, istakao je vijećnik Mirnes Ajanović.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDPBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo