Bosna i Hercegovina     | 29.05.2020. 16:30 |

Zatražen pritvor za četvoricu osumnjičenih za krijumčarenje ilegalnih migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. maja (FENA) - Nakon ispitivanja osumnjičenih, postupajući tužilac Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičene - Saliha Alibašića (1971), Hasana Grahovića (1993), Hasiba Mehića (1969) i Muhameda Šabića (1962) iz Velike Kladuše, državljane BiH.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo organiziranje grupe ljudi ili udruženja za izvršenje krivičnog djela - krijumčarenje migranata, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Osumnjičeni su pod istragom da su kao pripadnici organizovane grupe predstavljali dio krijumčarskog lanca s ciljem krijumčarenja ilegalnih migranata sa teritorije Bosne i Hercegovine na teritoriju Republike Hrvatske i dalje prema drugim državama EU, s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi.

Četvorica osumnjičenih su lišeni slobode u okviru operacije kodnog naziva “Trst”, koja je realizovana u koordinaciji sa USKOK-om pri Državnom odvjetništvu R Hrvatske, a radi se o regionalnoj operaciji usmjerenoj ka otkrivanju i procesuiranju organizovanog krijumčarskog lanca za krijumčarenje migranata, navodi se u saopćenju.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Akcija 'Piramida' - Borba protiv organizovanog krijumčarenja više od 600 ilegalnih migranata

Delić: Zaštititi žrtave ratnog silovanja od svih oblika uznemiravanja

Predložen pritvor za Edina Podgoru osumnjičenog za krivično djelo terorizma

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta