Bosna i Hercegovina     | 28.05.2020. 11:20 |

Stipendije za 109 studenata iz Donjeg Vakufa

FENA Mevlida Ridžal

DONJI VAKUF, 28. maja (FENA) - Rebalansom budžeta općine Donji Vakuf bit će osigurana sredstva za stipendiranje svih studenata koji su aplicirali za stipendije u akademskoj 2019./2020. godini.

Zaključeno je to na sjednici Općinskog vijeća u tome gradu na kojoj je, između ostalog, usvojena konačna rang lista dobitnika općinskih stipendija.

Iako je planirano da se obezbijede sredstva za stotinu stipendija, vijećnici su bili jednoglasni u tome da se u budžetu Općine Donji Vakuf osiguraju sredstva za preostalih devet studenata, koji su ispunjavali uvjete konkursa.

Također, usvojene su odluke o šestomjesečnom oslobađanju plaćanja određenih komunalnih taksi, radi ublažavanja posljedica pandemije koronavirusa, uz uvjet da su oni, na koje se te odluke odnose, izmirili svoje obaveze prema lokalnoj zajednici, zaključno s 31.decembrom prošle godine.

Odlukom koja je prethodno usaglašena na Kolegiju, vijećnici su se odrekli jedne dnevnice, u svrhu liječenja teško oboljele djevojčice Sare Tutkur iz Donjeg Vakufa.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana