Bosna i Hercegovina     | 26.05.2020. 13:57 |

Ministar Krivić primio nastavnike iz emisije 'Domaća zadaća'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. maja (FENA) - Ministar za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Anis Krivić primio je danas nastavnike koji su, u protekla dva mjeseca, zajedno sa uposlenicima Radiotelevizije Bosne i Hercegovine realizirali emisiju „Domaća zadaća“.

Ova televizijska kuća, zbog pandemije koronavirusa uvela je izmjene u svojoj programskoj shemi, te je od 16. marta započela emitovanje ove emisije, namijenjene učenicima osnovnih škola. Prema njihovoj zamisli, emisija je emitovana za učenike nižih razreda svakim radnim danom u 09.30 sati, dok je za učenike viših razreda realizirana „Domaća zadaća specijal“, sa početkom u 12.30 sati.

Krivić je svima izrazio zahvalnost za sve što su uradili u prethodnom periodu za obrazovni sistem i djecu.

 - Nezamislivo je bilo da se u tako kratkom roku sve organizuje i da se nastavi sa nastavom normalnim tokom u nenormalnim uslovima. Dokazali ste da je to itekako moguće. Dokazali ste da uvijek na vas možemo računati - istakao je Krivić.

Dodao je kako razumije trud i rad koji su uložili, sve njihove nelagodnosti pred kamerama, jer nije isto za jednu nastavnicu, odnosno nastavnika kada nema reakcije od razreda, gdje se može diskutovati, osluškivati učenike jesu li nešto savladali i, eventualno, još im dodatno pojasniti.

 - Ali i to ste uspjeli. O tome govore hiljade i hiljade pregleda na Youtube kanalu - dodao je Krivić.

Čestitke je uputio i BHT-u,  državnoj televiziji, koja je pokazala da je tu za državu u kriznim situacijama, koja je svu svoju opremu, ljudske resurse, stavila na raspolaganje i realizovala ”Domaću zadaću”.

Urednica Redakcije za djecu i mlade Emina Daut je navela da ovaj projekt još nije završen, te kako će se ova emisije emitovati i naredne dvije sedmice. Ocijenila je da je do sada sve uspješno obavljeno, te da su uradili jedan jako dobar posao, zbog čega mogu svi zajedno biti zadovoljni.

Nastavnica matematike Fahrija Muratović je kazala da je u ovaj projekt ušla isključivo zbog djece, ali da je tokom njegove realizacije obogaćena novim iskustvima i saznanjima, pri čemu je istakla nove načine i nove metode rada, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Uk: Rekordan broj turista pokazuje našu predanost razvoju turističke industrije u Kantonu Sarajevo

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta