Bosna i Hercegovina     | 22.05.2020. 17:02 |

Mostarski muftija: Ramazanski bajram kruna je ramazanskog posta

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 22. svibnja (FENA) - Mostarski muftija Salem ef. Dedović uputio je čestitku u povodu predstojećeg Ramazanskog bajrama u kojoj, između ostalog, navodi da je Ramazanski bajram kruna ramazanskog posta, a ramazan najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti.

 "Ramazanski bajram kruna je ramazanskog posta. Radost je to duši vjerničkoj koja je u ime Boga i zarad njegova zadovoljstva provela 30 dana u odricanju, požrtvovanju i dobročinstvu. Ramazan je bio vrijeme preispitivanja, ličnog i općeg. Ramazan je najbolja škola koja uči i čuva vrline i vrijednosti", navodi se u čestitki.

 Mostarski muftija napominje kako je ovogodišnji ramazan došao u jeku kušnje s kojom se čitavo čovječanstvo susrelo.

 "Tražili smo utjehu i nadu u našim dovama, predanom izvršavanju vjerskih propisa i obveza. I evo, s ramazanom i s Bajramom stiglo nam je olakšanje. Iskazujmo zahvalnost više i srčanije, pouzdajmo se u Boga i budimo uvijek širokogrudni i dobrohotni. Neka nam dragi Bog podari blagoslov u životu, radu i opskrbi", navodi se u bajramskoj čestitki mostarskog muftije.

 Iz Muftijstva mostarskog napominju kako se tradicionalni bajramski prijem muftije mostarskog neće organizirati zbog novonastalih okolnosti.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Đaci u ZDK trenutno na proljetnom odmoru, preporuka da nenastavne dane imaju i za Bajram

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo