Bosna i Hercegovina     | 22.05.2020. 12:04 |

Potpredsjednica FBiH Melika Mahmutbegović čestitala Ramazanski bajram

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. maja (FENA) - Potpredsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Melika Mahmutbegović uputila je čestitku u povodu nastupajućeg Ramazanskog bajrama. 

- Svim muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori, upućujem iskrene čestitke uz želje da dane Bajrama dočekaju i obilježe u zdravlju, sreći, rahatluku i zajedno sa njihovim porodicama, komšijama i prijateljima. Ramazan je bio test koji nas uči da samo odricanjem i činjenjem dobrih djela na putu općeg dobra možemo do pročišćenja. Zato u ovim teškim i izazovnim vremenima ne smijemo zaboraviti one kojima je potrebna naša pomoć, one koji dane Bajrama dočekuju u teškom socijalnom i materijalnom stanju, a pogotovo ne one koji su bolesni i nemoćni. Posjetimo ih, otvorima naša vrata i podijelimo radosti Bajrama s njima - navodi se u čestitki potpredsjednice FBiH. 

Posebno je ohrabrila one koji su usljed posljedica pandemije koronavirusa ostali bez zaposlenja i primanja.

- Budimo uz njih, pomozimo im, učinimo sve da i oni osjete radosti Bajrama. Učinimo da svjetlo Bajrama uđe u sve muslimanske domove i da bude nadahnuće za obnovu i jačanje moralnih i vjerskih vrijednosti, kao i solidarnosti među ljudima. U konačnici, okrenimo se jedni prema drugima, jačajmo naše zajedništvo, slogu u cilju općeg prosperiteta. Ostavimo se rasprava, bespotrebnih sukoba i teških riječi, to nikada nije donosilo dobro! Izgrađujmo i razvijajmo našu jedinu domovinu, državu Bosnu i Hercegovinu. Bajram Šerif Mubarek Olsun! - navodi se u čestitki. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Lendo uputio ramazansku čestitku reisu Kavazoviću

Komšić: Ramazanske vrijednosti su univerzalne vrijednosti koje su u srcu svakog čovjeka

Bećirović uputio čestitku u povodu 8. marta - Međunarodnog dana žena

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo