Ekonomija     | 21.05.2020. 16:33 |

JU SZKS - Reagiranje povodom neusvajanja Izvještaja o radu za 2019. godinu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. maja (FENA) - Javna ustanova 'Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo' (JU SZKS) oglasila se danas saopćenjem za javnost povodom neusvajanja Izvještaja o radu Službe za 2019. godinu na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, navodeći kako su, bez obzira na obaranje tog izvještaja, ponosni na svoj rad.

- Uprkos izvrsnim rezultatima koji je menadžment Službe u ovom sazivu za svojih pet mjeseci djelovanja ostvario kako na polju projekata zapošljavanja tako i na detektiranju i prijavljivanju nezakonitih radnji iz prethodnog perioda, Izvještaj o radu i finansijskom poslovanju nije usvojen - navode iz JU SZKS, potcrtavajući razlike u djelovanju Službe u različitim periodima.

Kako nadalje navode, tokom razmatranja materijala nije se pažnja posvetila na period rada u Službi kojim su predstavljeni rezultati, a "koji se odnose na poboljšanje i povećanje nivoa usluga ustanove korisnicima, posebno u dijelu kreiranja i objave novih programa za zapošljavanje koncem 2019. godine"...

- Iako je zastupnicima dostavljen materijal iz kojeg se jasno može napraviti razlika i uvid o rezultatima rada za svaki navedeni izvještajni period od svih direktora koji su bili na čelu Ustanove u 2019. godini, nažalost, Skupština KS je oborila izvještaj o radu i finansijskom poslovanju JU SZKS za 2019. godinu - navodi se u saopćenju.

Iz SZKS, istovremeno, tvrde "kako je Izvještaj oboren isključivo zbog toga što je aktuelni saziv upravljačkih struktura iz 2019. godine prijavio višegodišnje zloupotrebe i kriminal u ovoj javnoj ustanovi".

- Bez obzira na neusvajanje Izvještaja ponosni smo na svoj rad i rezultate koji su kako je navedeno najbolji od osnivanja Službe, a i sretni smo što nas niko nije spriječavao u otkrivanju kriminala u Službi - navodi se, između ostalog, u saopćenju.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Bećirović: Insistirati na međudržavnim odnosima, a ne na monoetničkim saborima

Ustavni sud FBiH u junu 2022. pokrenuo postupak popune suda, do danas nije izvršeno imenovanje

TIBiH - Zakon o sprečavanju sukoba interesa važan mehanizam prevencije korupcije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta