Stranačke aktivnosti     | 21.05.2020. 14:51 |

Saopćenje za javnost Naše stranke (NS)

FENA Saopćenje

Federalni štab civilne zaštite ukinuo je obaveznu mjeru samoizolacije prilikom ulaska u Federaciju BiH. Tim povodom oglasio se Harun Jasika, predsjednik Foruma mladih Naše stranke u Kantonu Sarajevo. On traži da Federalni štab Civilne zaštite poništi svoju odluku od 27. marta po kojoj su studentski domovi u Kantonu Sarajevo pretvoreni u izolatorije.

„S obzirom na to da je ukinuta mjera samoizolacije, studentski domovi su ispražnjeni. Neophodno je što prije vratiti ih u prvobitnu namjenu, tj. dopustiti studentima povratak u njih. Razlog je taj što prema Odluci Rektorata Univerziteta u Sarajevu uspostava praktičnog dijela nastave i ispita u učionici počinje nakon što se ispune uslovi za vraćanje studenata u studentske domove. S obzirom na to da se nastava koja se nije mogla održavati online mora nadoknaditi najkasnije do 31. jula, neophodno je da se studentima omogući povratak u domove do 1. juna.
Uspostavljen je međugradski saobraćaj koji studentima omogućava dolazak na studij i posjećivanje predavanja. Domovi se dezinficiraju, ali odluke o povratku studenata u njih nema.
Za brojne studente praktična nastava je neophodna u za to predviđenim prostorijama, kakve su, naprimjer, laboratoriji kako bi mogli uopšte nastaviti školovanje i steći znanja za zanimanja za koja se školuju. Također, na mnogim predmetima, nevezano za bilo koji fakultet posebno, online nastava se pokazala neuspjelom te je potrebno da se studenti što prije vrate na fakultete kako bi pohađali i teorijsku nastavu. Naravno, sve uz poštivanje onih epidemioloških mjera koje su još na snazi.“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom