Stranačke aktivnosti     | 21.05.2020. 13:38 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

Haris Šabanović novi prvi čovjek Mladih SDA
Odlukom Predsjedništva SDA, Asocijacija mladih je danas dobila novog predsjednika Asocijacije mladih SDA. Riječ je o Harisu Šabanoviću iz Mostara, diplomiranom ekonomisti sa Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara i bivšem predsjedniku Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić. On će na ovoj poziciji zamijeniti dosadašnjeg predsjednika Asocijacije mladih SDA BiH Salku Zildžića.
Nakon provedene procedure izbora općinskih, kantonalnih i regionalnih organa Asocijacije mladih SDA i prikupljenih kandidatura s terena, Šabanović je ostao kao jedini kandidat za predsjednika AM, međutim Konvencija AM SDA je morala biti otkazana zbog pandemije koronavirusa.
Zbog nagomilanih poslova i obaveza, ali prije svega zbog važnih ciljeva razvijanja politike za mlade, Predsjedništvo SDA je donijelo odluku o imenovanju povjereništva sa Šabanovićem na čelu. Sigurni smo da će Haris Šabanović i novo rukovodstvo opravdati očekivanja koja se nalaze pred njima i kvalitetno odgovoriti na sve zadatke.
Haris Šabanović je član Glavnog odbora SDA BiH, a do sada je bio član Predsjedništva AM SDA i predsjednik kantonalnog odbora AM SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SDA

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDA

Saopćenje za javnost SDA

SDA: Predsjedništvo BiH mora zbog antidržavnih laži smijeniti ambasadora Vujića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo