FENA biznis     | 21.05.2020. 10:29 |

INTERA TP u novim aktivnostima projekta 2CODE

FENA Saopćenje

MOSTAR, 21. maja - U danima kada je većina poduzeća bila primorana raditi od kuće, tim INTERA Tehnološkog Parka planirao je nove aktivnosti kojima će biti unaprijeđeni rezultati projekta CODE kojeg je obilježilo otvaranje coworking prostora, razvijanje mentorskog programa, kreiranje strategije razvoja IT klastera Mostar Software City, održavanje treninga za početnike i zaposlenike postojećih IT poduzeća te organiziranje niza promotivnih događaja. Od prvog dana ožujka INTERA Tehnološki Park s partnerskim institucijama radi na novim aktivnostima projekta 2CODE te će već u sljedećem periodu biti vidljivi prvi rezultati, a kroz 24 mjeseca provest će niz aktivnosti usmjerenih na jačanje coworking prostora i IT sektora te uspostavu novih inovativnih laboratorija.

Unapređenje coworking zajednice

U sljedećem će se periodu dodatno ojačati kapaciteti prethodno uspostavljenih coworking prostora, uključujući i Code Hub Mostar. Zahvaljujući ovom projektu, do veljače 2022. godine korištenje coworking prostora će i dalje biti potpuno besplatno za sve korisnike. Dodatni namještaj i oprema učinit će prostor Code Hub-a ugodnijim i produktivnijim, a niz promotivnih događaja upotpunit će sadržaj ponuđen korisnicima. Ponovno će se na zanimljiv način pričati o neuspjesima na popularnim događajima Fuckup Nights Mostar, a nova izdanja Code On Meetup-a služit će kao izvor novih znanja i informacija. Posebnim paketom usluga razvijenim kroz projekt, Code Hub Mostar će privlačiti nove korisnike, poglavito digitalne nomade i turiste koji su posljednjih godina prepoznatljivi kao jedni od ključnih korisnika svjetskih coworking prostora. Coworking koncept će se dodatno promovirati kroz regionalnu coworking konferenciju, a zajednički napori partnera bit će okrunjeni stvaranjem formalne mreže Code Hub-ova u Mostaru, Tuzli, Zadru i Nikšiću koja će svim korisnicima pružiti nove mogućnosti u svim gradovima.

Jačanje IT i poslovnog sektora

Razvijati IT sektor i startup ekosustav jedan je od glavnih ciljeva INTERA Tehnološkog Parka na kojem je stavljen naglasak i u okviru projekta 2CODE. Dvogodišnji projekt će rezultirati unaprjeđenim radom IT klastera Mostar Software City koji će postati dijelom neformalne regionalne mreže sličnih klastera, a njihovi predstavnici imat će priliku posjetiti jednu od najvećih europskih IT konferencija. Ponovno će postojeći i potencijalni zaposlenici lokalnih IT poduzeća razvijati vlastite kapacitete kroz sudjelovanje na višednevnim treninzima čiji će se program prilagoditi trenutnoj situaciji na tržištu. Regionalnom povezivanju doprinijet će i mentorski program koji će biti zaokružen kroz jedinstvenu web platformu, a promoviran kroz niz regionalnih događaja u četiri uključena grada, ali i regionalne IT konferencije i hackathoni organizirani kroz projekt.

Uspostavljanje inovativnih laboratorija

Važnost inovacija i usluge brzog prototyping-a sve su važniji segment razvoja poslovnog sektora. Projektom 2CODE stvorit će se dodatni uvjeti za razvoj inovativnih ideja i izradu prototipa različitih proizvoda. Suvremenom opremom nadogradit će se postojeći kapaciteti INTERA Tehnološkog Parka i uspostaviti inovativni laboratorij, a kroz interaktivne prezentacije korisnicima će se približiti mogućnosti koje ovaj laboratorij nudi.

Projekt 2CODE - Cooperation for Development of Cross Border Business Environment Enhanced sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a projektni tim čine predstavnici Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis iz Nikšića, kao vodećeg partnera, te projektnih partnera INTERA Tehnološkog Parka, BIT Centra iz Tuzle, Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru. Kroz suradnju s partnerskim institucijama, a na osnovu do sada stečenog iskustva, INTERA Tehnološki Park će ovim projektom nastaviti doprinositi povoljnijem gospodarskom okruženju. Kroz inovativne pristupe i pregršt zanimljivih aktivnosti svojim korisnicima će omogućiti prilike za unapređenje vlastitih kapaciteta i jačanje pozicije na tržištu. Svjestan izazova koje ovaj projekt nosi sa sobom, projektni tim INTERA Tehnološkog Parka poziva sve zainteresirane da prate službene stranice kako bi se pravovremeno informirali o aktivnostima koje su pomno planirane kako bi ispunile sve postavljene ciljeve.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Mostar i ove godine domaćin konferencije Connecto

Poznati detalji programa trećeg izdanja Cross Border Coworking Conference

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo