Bosna i Hercegovina     | 16.05.2020. 11:06 |

U banjalučkoj bolnici na liječenju od koronavirusa 73 osobe, u Doboju 56

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 16.maja (FENA) - U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKCRS) ukupno su na liječenju 73 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa.

Na Odjeljenju COVID-19 hospitalizirano je 29 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenta.

Kod četiri oboljela zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a tri osobe su na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je deset pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 25 pacijenata.

U bolnici u Doboju zbrinuto je 56 osoba sa COVID-19 oboljenjem, u Prijedoru 12, Trebinju deset osoba, Gradišci šest, Foči četiri te u bolnici u Istočnom Sarajevu jedan pacijent.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus, a nemaju simptome, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci nalaze se 159 osoba, u Studentskom domu u Trebinju je 17 osoba, u Domu učenika u Doboju 29 i u Domu učenika u Bijeljini dva inficirana.

U RS pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.758 osoba, a nadzor je završen za 27.446 osoba, podaci su entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Za liječenje boračke populacije iz TK na raspolaganju pet banja u FBiH

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'