Ekonomija     | 14.05.2020. 08:03 |

Videokonferencija Pododbora za trgovinu, industriju, carine EU i BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. maja (FENA) - Četvrti sastanak Pododbora za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje između Evropske unije i Bosne i Hercegovine bit će održan danas putem videokonferencije.

Uime bh. strane sastankom će kopredsjedavati Dragiša Mekić iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, a sa strane EU Ingrid Jenezova iz Opće uprave za proširenje i politiku susjedstva.

Na sastanku će, među ostalim, biti riječi o provedbi obaveza iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i preporuka Evropske komisije vezanih za trgovinu, industriju, carine i oporezivanje. Također, bit će riječi i o mjerama i inicijativama poduzetim u ovim oblastima u toku aktelne situacije uzrokovane virusom Covid-19.

Pododbor za trgovinu, industriju, carinu i oporezivanje je jedan od sedam pododbora, zajedničkih tijela EU i BiH, osnovanih u skladu sa SSP-om u svrhu praćenja njegove primjene. Razmatra pitanja u vezi sa poglavljima 1, 16, 20, 29 i 30 acquis-a EU, saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije. 

Predsjedavajući bh. delegacije Dragiša Mekić iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH bit će na raspolaganju novinarima za izjave putem telefona u periodu od 13.00 do 13.30 sati (kontakt osoba i telefon: Martina Trogrlić, 063 332 258).

Direkcija za evropske integracije će nakon sastanka distribuirati saopćenje.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Održan prvi sastanak na visokom nivou EU s BiH, nakon početka pregovora o pristupanju

BiH izdvaja 0,9 posto BDP-a za obranu, Oružanim snagama nedostaje 1.500 profesionalnih vojnih lica

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta