Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 18:37 |

Podijeljeno 2.353 ramazanska paketa u BiH od države Kuvajt

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13.maja (FENA) - U sklopu godišnjeg projekta pomoći socijalno ugroženim kategorijama i ove godine je realizovana podjela ramazanskih paketa te je podijeljeno 2.353 prehrambena paketa koje je donirao Sekretarijat za Vakuf Kuvajta, posredstvom Ambasade države Kuvajt u BiH.

Projekat je realizovan u saradnji s organizacijama "Most povjerenja" i "Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS", a također je podijeljeno i 3.000 kilograma hurmi u nekoliko bh. gradova i povratničkih sela.

Obzirom da je ove godine podjela započela u jeku pandemije, posebna pažnja je usmjerena da pomoć dođe do starih i iznemoglih osoba kao i onih socijalno osjetljivih koji ramazanske dane provode u krugu porodica bez mogućnosti snabdijevanja hranom iz finansijskih ili nekih drugih razloga.

Sekretarijat za Vakuf Kuvajta i Ambasada Kuvajta u BiH kontinuirano provode projekte humanitarne pomoći narodu BiH i i sretni su što su i ove godine u prilici da obraduju mnoge porodice jer mjesec Ramazan nije samo odricanje od hrane i pića već i pokazivanje suosjećajnosti jednih za druge, saopćeno je iz Udruženja građana "Most povjerenja".  

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u BiH - Utvrđen iznos sadekatul-fitra za ovogodišnji ramazan

Ramazan u Mostaru: Grad osvijetljen tisućama lampica

Ramazanski vozić u Goraždu uz učešće više od 300 djevojčica I dječaka  

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo