Bosna i Hercegovina     | 13.05.2020. 14:27 |

Avdić: Epidemiološka situacija u HNŽ-u povoljna, ali nema opuštanja (VIDEO)

FENA Cvita Kusić

MOSTAR, 13. svibnja (FENA) - Direktor Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), prim. dr. Nermin Avdić izjavio je u srijedu kako je epidemiološka situacija u toj županiji dosta povoljna te da proteklih dana nije bilo pozitivnih slučajeva na covid-19, ali je istovremeno građanima poručio da nema opuštanja.

-Situacija je dosta povoljna, što daje nadu da će ljeto proći mnogo mirnije, ali ne smijemo se opustiti - kazao je Avdić na konferenciji za novinare Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a.

Istaknuo je kako se sada prelazi u drugu fazu gdje se opće mjere koje su do sada donosili, polako gase te se prepušta građanima vlastita odgovornost za njihovo zdravlje i pritom pozvao građane da se i dalje pridržavaju epidemioloških mjera, odnosno socijalne distance, nošenja maske i rukavica.

 Iznoseći službene podatke, rekao je kako je u HNŽ-u od početka epidemije registrirana ukupno 261 covid-pozitivna osoba, 212 ih se oporavilo, a 13 slučajeva je završilo smrtnim ishodom.

Glasnogovornik Vlade i Stožera civilne zaštite HNŽ-a Pero Pavlović kazao je kako su u mostarskoj "covid bolnici" trenutno dva bolesnika, stabilnog stanja i bez pogoršanja.

 - U protekla 24 sata nije bilo pozitivnih osoba na koronavirus u HNŽ-u, od ukupno 114 urađenih testova u SKB-u Mostar - kazao je Pavlović i dodao kako su županijski i općinski sanitarni inspektori u istom razdoblju izdali 14 rješenja o samoizoliranju i izoliranju.   

Upitan o režimu na graničnim prijelazima, odnosno ulascima u BiH, Pavlović je kazao kako je još uvijek na snazi mjera obvezne 14-dnevne samoizolacije te da se Stožer HNŽ-a sukladno toj mjeri i ponaša.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4463

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1sUQnG-BlZLByn-OWj4Ah5Fu4HfaF_MCy?usp=sharing

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

HNŽ: Poboljšanje sigurnost u prometu

CCI: HNŽ i dalje bez nadzora nad trošenjem javnog novca

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'