Servisne informacije     | 12.05.2020. 17:02 |

Obustava saobraćaja u ulici Bulevar Kulina bana u Zenici

FENA Saopćenje

ZENICA, 12. maja (FENA) - U srijedu, 13. maja, planirana je totalna obustava saobraćaja od osam do 17 sati zbog izvođenja radova na prekopu preko Bulevara Kulina bana i polaganja cijevi oborinske kanalizacije u okviru realizacije Ugovora "Izgradnja Plavog puta - spoj Hitne pomoći s Bulevarom Kulina bana" u Zenici.

Saobraćaj se obustavlja zbog sigurnosti učesnika u saobraćaju budući da je predviđen iskop rova dubine 3,5 metara za potrebe polaganja instalacija, a zbog karakteristike radova i dubine nije moguće izvršiti povremeno preusmjeravanje saobraćaja iz jedne u drugu saobraćajnu traku s naizmjeničnim propuštanjem vozila iz oba pravca.

Izmjene će biti adekvatno tretirane gradilišnom saobraćajnom signalizacijom, najavljeno je iz Službe za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Grada Zenica.

Za vrijeme obustave radova saobraćaj će se preusmjeriti ulicom Školska ka GGM-u i ulici Masarykova s jedne strane, dok će se s druge strane za vezu sa Bulevarom Kulina bana koristiti ulice Fra Grge Martića i Bulevar Kralja Tvrtka.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Katolički školski centar bio domaćin 1. susreta malih maturanata Grada Zenica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo