Kultura     | 09.05.2020. 14:48 |

Narodno pozorište Sarajevo večeras emituje 'Balkaniku' i 'Alisu u zemlji čuda'

FENA Saopćenje

SARAEVO, 9. maja (FENA) - Narodno pozorište Sarajevo večeras će s početkom u 19.00 sati, putem zvaničnog YouTube kanala emitovati video projekat "Balkanika" koreografkinje Narodnog pozorišta Sarajevo, Belme Čečo Bakrač koji ujedinjuje igrače na regionalnom nivou.

Za cilj ima pokazati kako baletna umjetnost ne poznaje granice ni prepreke. Baletni jezik je univerzalan, pun ljubavi i solidarnosti. 

  - Na Dan pobjede nad fašizmom, a u vremenu borbe koju vodi cijeli svijet, šaljemo poruku ljubavi i podrške na sebi svojstven plesni način. Budite sa nama večeras u 19.00 sati - poručila je  koreografkinja Čečo Bakrač.

Nakon video projekta “Balkanika” uslijedit će emitovanje baletne predstave  "Alisa u zemlji čuda" u koreografiji Aleksandra Ilića, na muziku Darje Janošević, kostimografiju je potpisala  Neira Sinanbašić i Melisa Musić, scenografiju Vedran Hrustanović, kojem je  asistirala Katarina Stojković. U predstavi igraju solisti i ansambl Balet NPS.

Repriza baleta je sutra u 13.00 sati.

Naslov „Alisa u zemlji čuda“ obećava čudesno putovanje kroz snove, dopuštajući  da se prepustimo mašti u neobičnom svijetu u kojem vlada zakon iracionalnog, gdje možemo doživjeti događaje u kojima iskušavamo svoje želje, stremljenja i prevazilazimo prepreke, najavljuju iz Narodnog pozorišta Sarajevo.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Na sceni NPS u subotu praizvedba predstave 'Jedan je Muhammad Ali' u režiji Dine Mustafića

Baletna atrakcija 'Orašar' stiže u Mostar

Zurovac: Balet 'Sjećaš li se…? Sjećaš li se Dolly Bell?' nastaje inspiriran sjećanjem (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'