Stranačke aktivnosti     | 08.05.2020. 14:39 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Damir Arnaut: Jovan Divjak nije sam

Jovan Divjak, general Armije RBiH, osim što je dao nemjerljiv doprinos u otporu agresiji,  jedna je od simbolički najvažnijih ličnosti kad je u pitanju multietnički karakter odbrane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

To je upravo ono što smeta svim nacionalistima podjednako, bez obzira kojoj naciji pripadali. U tom dijelu se ataci na Divjaka koji ovih dana dolaze iz kuhinje SDA ne razlikuju od ataka beogradskih medija kojima sam svjedočio u Beču, kada sam imao čast braniti ga od srbijanskog zahtjeva za izručenje.

Tu odbranu smo zasnovali na istini, kao i godinu ranije u Londonu kada smo na slučaju Ganić prvi put polomili zube beogradskoj pravnoj mašineriji. Srbiju smo prvo pustili da se upetlja u sopstvene laži, a potom smo počeli iznositi činjenicu za činjenicom, sms poruku za sms porukom, čime smo ishodili presudu da se radi o srbijanskoj “zloupotrebi procesa u političke svrhe” i na čemu mi srbijanski tužilac Vukčević svako malo oda mrzovoljno priznanje.
Niko iz SDA nije bio ni u Londonu ni u Beču, gdje je kroz ove presude stavljena tačka na pokušaje Beograda da izjednači odgovornost za rat u Bosni i Hercegovini, da ne govorim o činjenici da smo ishodili i njihovo pisano priznanje da su učestvovali u agresiji na našu zemlju. Samo su pohrlili na aerodrom da se uslikaju kada je sve bilo gotovo.

General Divjak je, za razliku od njih, prošao sve bitke protiv beogradskih režima, kako vojne tako i pravne. I u svakoj je za Bosnu i Hercegovinu izvojevao pobjedu. Pobijedit će i ovaj put jer se, opet za razliku od njih, i dalje bori pošteno i uvijek, ali baš uvijek, govori istinu.
Ovo sada nije BiH za kakvu se general Divjak borio i on to ima pravo, ali i obavezu reći. Baš kao što je rekao da od te borbe nije odustao. Obaveza je također svih nas generalu dati do znanja da nije sam, ali i njegovim napadačima.

Otvoreno, jasno, glasno i odlučno do BiH za koju je 2/3 građana glasalo na referendumu – suverenu, nezavisnu, multietničku, građansku, sa svim općeprihvaćenim civilizacijskim prerogativima koje se SDA nije potrudila da ostvari već ih je učinila nikad daljim stvarajući saveze s onim politikama i ideologijama protiv kojih su general Divjak i Armija RBiH ratovali.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom