Bosna i Hercegovina     | 07.05.2020. 13:38 |

Ambasada Države Palestine u BiH: Uhapšeni migrant nije palestinski državljanin

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Ambasada Države Palestine u Bosni i Hercegovini demantirala je danas medijske navode o tome "da je jedan palestinski migrant uhapšen zbog pokušaja ubistva drugog migranta".

-Ambasada Države Palestine želi potvrditi da migrant koji je uhapšen nije palestinski državljanin, što je i priznao tokom istrage i u sudu - saopćeno je iz ove ambasade.

Ambasada, istovremeno, ističe "da nema niti jedan palestinski migrant koji luta ulicama Sarajeva, te da objava takvih vijesti nanosi štetu palestinskom narodu i Ambasadi Države Palestine".

Stoga, Ambasada Države Palestine se nada da će se svi mediji pridržavati preciznosti i objektivnosti, te da će se osloniti na potvrdu državljanstva svakog osumnjičenog prije objave njegovog državljanstva.

Ambasada ističe spremnost na saradnju sa pravosudnim i sigurnosnim organima u Bosni i Hercegovini kako bi potvrdila ili osporila državljanstvo bilo kojeg osumnjičenog, ukoliko se sumnja da je Palestinac, te se nada da će se sigurnosni i pravosudni organi pridržavati preciznosti u ovoj oblasti, navodi se u saopćenju. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ukrajina negira umiješanost u napad u Rusiji

Ministarstvo finansija i trezora BiH demantiralo navode IDDEEA-e o nedostatku budžetskih sredstava

Ambasada Države Palestine u BiH o mehanizmu doniranja za Gazu

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!