FENA biznis     | 06.05.2020. 12:15 |

Telemach mreža položila test kvalitete i uz značajan porast saobraćaja

FENA Saopćenje

Saopćenje za javnost
 

Telemach mreža položila test kvalitete i uz značajan porast saobraćaja

Tokom borbe sa korona virusom koja podrazumijeva izolaciju ljudi u domovima, korištenje svih servisa Telemach-a znatno je povećano, a Telemach mreža je dokazala svoj visok kvalitet usluga.

Internet saobraćaj povećan je za 53%, gledanje televizije u realnom vremenu povećano je za 15%,  dok su gledanje sadržaja iz Video kluba i korištenje usluge vraćanje programskog sadržaja unazad povećani za 10%. Korisnici su telefonirali češće nego ranije, tako da je u odnosu na period prije pandemije ostvaren značajan porast saobraćaja u fiksnoj telefoniji od  32 %.

I pored značajnog povećanja internet saobraćaja, a prema zadnjim rezultatima iz TestMy.net izvještaja,  internet kompanije Telemach je i dalje najbrži u BiH, u prosjeku 4,5x brži od ostalih operatera.

Prema mjerenjima TV beat-a, NovaBH je zadržala poziciju nagledanije televizije sa nacionalnom frekvencijom u BiH, na drugom mjestu po gledanosti i dalje je pozicionirana N1, dok najveću promjenu u gledanosti ima najmlađa televizija, Nova S, koja je sa pete pozicije skočila na četvrto mjesto.

Uvijek popularni sadržaji, poput filmova, serija i dječijeg programa sada se još više gledaju, kako na mnogobrojnim kanalima, tako i u okviru Video kluba.

Telemach mreža je dokazala da se svi korisnici mogu u bilo kojem trenutku osloniti na kvalitet i pouzdanost svih usluga. U Telemach-u vjeruju da će i u svakoj prilici u budućnosti pokazati da mogu da se nose sa svim izazovima i da odgovore svim potrebama korisnika.

Zato surfajte internetom, gledajte omiljene sadržaje na TV kanalima i u Video klubu i razgovarajte telefonom koliko god želite, jer je Telemach mreža spremna za vas u svakom trenutku.

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kompanija Telemach BH predstavlja novi EON Video klub

Pobjednici GOOD HACKathona Telemach fondacije posjetili inovativni razvojni centar United Cloud

Novogodišnji paketići Telemach fondacije stigli do 650 mališana iz cijele BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta