Regija     | 05.05.2020. 19:16 |

U Crnoj Gori nema novooboljelih, aktivno još 63 slučaja covida-19

FENA Agencije

PODGORICA, 5. svibnja (FENA) – U protekla 24 sata u Crnoj Gori testirano je 97 uzoraka na covid-19, a svi nalazi bili su negativni.

Do sada je u Crnoj Gori ukupno zabilježeno 324 slučaja covida-19, od kojih je osam završilo smrtnim ishodom, 253 osobe se vode kao izliječene, a aktivno je još 63 slučaja. U zdravstvenim ustanovama hospitaliziran je još samo jedan pacijent, i to u općoj bolnici u Beranama.

Nakon 49 dana od izbijanja epidemije u Kliničkom centru Crne Gore više nema pacijenata koji se liječe od covida-19, kazao je novinarima na konferenciji za medije direktor te zdravstvene ustanove Jevto Eraković.

"To je dobar znak i govori nam kako smo dobro odgovorili na infekciju koja nas je zadesila", kazao je Eraković, dodavši da se u Kliničkom centru od covida-19 liječio 51 pacijent.

Pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore Senad Begić komentirao je daljnje popuštanje restriktivnih mjera, kazavši kako će zadnje na red doći otvaranje granica.

"Svjetska zdravstvena organizacija nikada nije ni preporučivala zatvaranje granica, ali gotovo da nema države koja to nije uradila. Neke države propisale su uvjete pod kojima se može preći granica. Plan će se razraditi i bit će postepen. Vodit će se računa na koje države će se odnositi, kao i o uvjetim pod kojima će se moći ući u Crnu Goru. Ključ cijele priče je velika nepredvidivost i treba pratiti razvoj situacije u svijetu", poručio je Begić.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Crna Gora: Uhićena direktorica Agencije za sprječavanje korupcije?

Nevladine organizacije traže da Crna Gora sponzorira Rezoluciju UN-a o genocidu u Srebrenici

Sattler novi veleposlanik u Crnoj Gori

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'