Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 17:07 |

Radončić s predstavnicima USK-a-razgovarao o migrantskoj situaciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić primio je danas premijera Unsko-sanskog kantona Mustafu Ružnića i komesara policije tog kantona Muju Koričića sa kojima je razgovarao o trenutnoj migrantskoj situaciji u ovom kantonu.

Predstavnici USK-a dali su punu podršku novom pristupu rješavanja migrantske krize koju zastupa ministar Radončić, a koja nudi trajna rješenja za ilegalne ekonomske migranate, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Radončić je razgovarao sa čelnim ljudima USK-a oko rješavanje gorućih problema u ovom kantonu vezanih za sigurnost i probleme smještaja ilegalnih ekonomskih migranata, kojih prema podacima policije USK, u ovom kantonu trenutno ima oko 5.000.

Predstavnici USK-a su upoznali Radončića da je od početka migrantske krize u USK evidentirano 296 krivičnih djela za koja je prijavljeno 344 migranata koja uključuju i dva ubistva i osam pokušaja ubistava. Ilegalni migranti su počinili i 270 prekršaja, od toga najveći broj se odnosio na tuče, fizičke napade i drsko ponašanje. Također, u ovom periodu migranti su učestvovali u 1.898 incidenata.

Konstatovano je da je značajno ugrožena sigurnosna situacija na području USK, te je ministar Radončić dao punu podršku vlastima USK u nastojanju da očuvaju javni red i mir i osiguraju građanima normalne uslove za život i rad, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Više od 63.000 ljudi umrlo ili nestalo tokom migracija u posljednjoj deceniji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo