Stranačke aktivnosti     | 04.05.2020. 14:55 |

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

FENA Saopćenje

 

Danas Dom naroda Parlamenta Federacije BiH odlučuje o tzv. Korona-zakonu, a nakon što je na sumljiv način i tijesno usvojen u Predstavničkom domu.

Nezavisni blok je protiv ovog prijedloga i na njega smo uložili 9 amandmana, koji su ga mogli učiniti prihvatljivim, ali su svi odbijeni, pa čak i onaj da se 2% sredstava iz Garancijskog fonda planira za podršku privrednicima - povratnicima u entitetu RS.

"Ovaj Novalićev zakon je dosta zakasnio i već smo trebali usvajati drugi paket mjera u ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica.

Drugo, sadržajno je potpuno promašio svrhu i ogroman broj ljudi koji se prijavljuje na biro traži slamku spasa u naknadi za nezaposlene, što će Federaciju koštati puno više, jer su ove mjere neadekvatne. Vladajući su nažalost bahato odbili sve prijedloge i ideje opozicije što ne bi trebali raditi, naročito u vremenima krize kada nam je potrebna struka i odgovornost.

Ovako, iskazali su samo spremnost da štele tendere i dalje uništavaju zemlju i nadamo se da će biti danas odgovornosti kod većine u Domu naroda da odbiju ovaj loši prijedlog koronazakona i da onda objedinjene prijedloge opozicije, koji su zaista na tragu realnog stanja i potreba privredi i radnicima usvojimo i krenemo u ekonomski oporavak zemlje", izjavio je Amer Obradović, zastupnik Nezavisnog bloka u Parlamentu FBiH.

Press služba

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Nezavisni blok

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo