Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 14:33 |

Rouhani: Iran spreman da podijeli iskustva u borbi protiv koronavirusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. maja (FENA) - Predsjednik Islamske Republike Iran Hassan Rouhani se u pisanoj poruci predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefiku Džaferoviću, zahvalio na izrazima solidarnosti BiH s Vladom i narodom Irana u borbi protiv koronavirusa.

U Rouhanievoj poruci se navodi da je njegova „poruka solidarnosti s Islamskom Republikom Iran u borbi protiv širenja koronavirusa i saosjećanja s narodom Irana i porodicama koje su izgubile svoje najmilije uslijed ove bolesti primljena i na njoj se iskazuje zahvalnost“.

- Islamska Republika Iran je neprekidnim naporima te učinkovitim i kontinuiranim djelovanjem i uprkos izazovima uzrokovanim okrutnim sankcijama, postigla značajan uspjeh u upravljanju i kontroli ove bolesti - navodi se u poruci.

Rouhani je dodao: „Spremni smo da, uz što veće razvijanje i učvršćivanje prijateljskih odnosa između dvije zemlje u svim oblastima, podržimo državu Bosnu i Hercegovinu na putu borbe protiv koronavirusa i da podijelimo svoja iskustva i mogućnosti na ovom polju“, saopćeno je iz Ambasade Islamske Republike Iran.

Proteklih dana i ministar vanjskih poslova Islamske Republike Iran Mohammad Javad Zarif se, u pisanoj poruci u odgovoru na poruku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković, njoj zahvalio na izrazima solidarnosti s Iranom u borbi protiv širenja koronavirusa - navodi se u saopćenju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Džaferović: Schmidt nije trajno uklonio blokade, a smanjio je ustavni položaj Bošnjaka

Džaferović: Pridržavati se Ustava FBiH u procesu formiranja Federalne vlade

Džaferović: Samo širok probosanski blok može zaštititi državu, opasno je popuštati SNSD-u i HDZ-u

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana