Stranačke aktivnosti     | 04.05.2020. 12:20 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Miličević: Bolnica ‘Sveti Luka’ u Doboju novo žarište

Predsjednik Glavnog odbora SDS i načelnik opštine Teslić Milan Miličević rekao je da u narednom periodu treba voditi računa o Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Doboju, jer je to novo žarište koronavirusa.

Miličević je rekao da se među zaraženim u dobojskoj bolnici nalazi i sedam Teslićana. Oni su u bolnicu primljeni između 16. i 20. aprila zbog srčanih oboljenja.

„U tom periodu je registrovan jedan pozitivan pacijent iz Dervente. U pitanju je osiguranik iz NJemačke koji je prebačen u NJemačku na dalje liječenje na zahtjev porodice. Nakon toga je krenulo testiranje malo većeg intenziteta. U kontekstu tog testiranja su i oni pozitivni. Teoretski bi se moglo reći da su infekciju dobili u bolnici“ – kazao je Miličević.

On dodaje da na odjeljenju na kojem su ovi pacijenti ležali nema posjeta i da se oni nalaze u svojevrsnom bolničkom karantinu. Miličević ističe da sedmorica zaraženih Teslićana nemaju simptome koronavirusa, ali su pozitivni na kovid-19.

„Pozitivne su i tri osobe iz karantina u hotelu „Posavina“. Testirali su se u redovnoj proceduri. Do sada su svi bili negativni. Ovo su prvi pozitivni rezultati. Premješteni su u Studentski dom „Nikola Tesla“ u Banjoj Luci“ – rekao je Miličević.

Miličević ističe da će se kroz redovnu proceduru utvrditi da li je zaraza proširena u karantinu u „Posavini“. On kaže da je kućni red u „Posavini“ strogo definisan.

„Prema pravilima ponašanja koja su jasno propisana, ne bi trebalo da bude više zaraženih. Svi koji su u karantinu u „Posavini“ nalaze se u sobama. U sobama im se dostavlja i hrana. Ako nije kršen kućni red, ne bi trebalo da bude više pozitivnih“ – smatra Miličević.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo