Stranačke aktivnosti     | 02.05.2020. 16:20 |

Saopćenje za javnost Naroda i pravde

FENA Saopćenje

Povodom Dana Kantona Sarajevo i u znak sjećanja na dan kada je odbranjen grad od agresorskog napada 1992. godine, danas je delegacija Naroda i Pravde položila cvijeće na šehidskom mezarju Kovači.

Na današnji dan, godine 1992. hrabri branioci Sarajeva uspjeli su zaustaviti agresorsku ofanzivu sa ciljem da se zauzmu ključne institucije u gradu, prvenstveno zgrada Predsjedništva BiH. U znak sjećanja na one koji su tog, 2. maja 1992. godine, kao i svih dana poslije tokom višegodišnje opsade položili svoje živote, danas su članovi Naroda i Pravde položili cvijeće na šehidskom mezarju Kovači. Učenjem fatihe i na druge prigodne načine prisjetili su se najhrabrijih sinova i kćeri domovine, te su odali počast i prvom predsjedniku Predsjedništva BiH rahmetli Aliji Izetbegoviću.

„Sigurno je da je 2. maj jedan od najznačajnijih dana u historiji naše časne borbe i sveukupnoj historiji Sarajeva", kako je rekao rahmetli predsjednik Izetbegović.

"Tog smo se dana oslobodili straha od agresora. Nismo poklekli ni tada ni poslije u odbrani svoje domovine Bosne i Hercegovine i našeg grada. Ta ustrajnost ostaje kao emanet budućim generacijama“, saopćeno je iz Naroda i Pravde.

Kao jedan od presudnih datuma u novijoj historiji Sarajeva danas se 2. maj obilježava kao Dan Kantona Sarajeva, Dan Općine Centar i Dan Općine Stari Grad, te su tim povodom iz Naroda i Pravde građanima čestitali 2. maj.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Narod i Pravda - Pošteni i fer izbori u interesu svih građana i svakog dijela Bosne i Hercegovine

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta