Bosna i Hercegovina     | 02.05.2020. 10:41 |

UKC RS - Liječi se 140 osoba od koronavirusa, 46 u težem stanju

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 2. maja (FENA) - U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) ukupno se liječi 140 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa.

Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizovano je 46 pacijenata teže kliničke slike, dok su u izolaciji dva pacijenata.

Kod četiri pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a dvije osobe su na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije. Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 18 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 68 pacijenta sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

U bolnici u Doboju zbrinuto je 16 pacijenata sa Covid-19 oboljenjem, u Trebinju 12 osoba, u Prijedoru osam, u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri i Istočnom Sarajevu dvije osobe, potvrđeno je iz entitetskog Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus, a nemaju simptome Covida 19, u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjoj Luci nalaze se 122 osobe, u Studentskom domu u Trebinju 16, u Studentskom centru Zvornik dvije osobe, a u Domu učenika Bijeljini jedna osoba. U objektima za izolaciju u Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

U RS su pod zdravstvenim nadzorom trenutno 3.833 osobe, a nadzor je završen kod njih 23.890.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji RS tokom 24 sata ukupno je ušla 171 osoba, 152 su upućene u lokalne karantine, a trenutno se u graničnim karantinima nalaze ukupno 34 osobe.

Iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS-a još jednom podsjećaju građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera s ciljem suzbijanja širenja novog koronavirusa.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom