Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 22:28 |

'Radu' i 'Pokopu' uručena zaštitna sredstva i oprema

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo u saradnji sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo kroz aktivnosti na provođenju preventivnih mjera na smanjenju opasnosti od širenja  koronavirusa donio je odluku o raspodjeli zaštitne opreme i dezinfekcionih sredstava javnim komunalnim preduzećima, zdravstvenim i socijalnim ustanovama, MUP-u, JU Djeca Sarajeva i drugim ustanovama koje obavljaju poslove od javnog značaja u Kantonu.

U skladu s tom odlukom načelnik Štaba civilne zaštite KS Jasmin Terović danas je posjetio KJKP "Pokop" Sarajevo i KJKP "Rad" Sarajevo i njihovim predstavnicima i radnicima uručio odgovarajuća zaštitna sredstva i opremu.

KJKP Rad-u donirano je 5.000 litara dezinfekcionih sredstava i tekućine neophodne za sistemsko pranje i dezinfekciju javnih prometnih površina. KJKP Rad će u skladu sa dinamičkim planom usaglašenim sa Ministarstvom komunalne privrede i infrastrukture u  narednim danima obaviti pranje i čišćenje najfrekventnijih ulica na području Kantona Sarajevo u svih devet Općina. 

Načelnik Terović je predstavnicima i zaposlenim u KJKP Pokop danas uručio zaštitna izolacijska odijela, jednokratnu zaštitnu opremu, navlake za obuću kao i vreće za ukop te dezinfikaciona sredstva, saopćeno je iz Pres službe KS.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Hota-Muminović: Razlozi za pokretanje štrajka neosnovani, a štrajk nezakonit

Uk i Pavić Pečenković obišli mališane KJU Dom za djecu bez roditeljskog staranja na Bjelavama

Sindikat predložio inicijativu za izmjene koeficijenata za plaće državnih službenika i namještenika

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije