Ekonomija     | 30.04.2020. 12:57 |

PPDIVUT pozvao radnike da učlanjenjem u sindikat ojačaju svoju organizaciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Samostalni sindikat zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji, vodoprivredi, ugostiteljstvu, turizmu i trgovini BiH (PPDIVUT BIH) pozvao je sve radnike u Bosni i Hercegovini da učlanjivanjem u sindikat ojačaju svoju organizaciju, da bi, kako navode u saopćenju za javnost, kad sve ovo prođe, ispravili nepravdu koja je radnicima nanesena.

PPDIVUT BIH navodi i to da 'ovo nije iskazivanje nemoći sindikata već prihvatanje preporuka i mjera koje su u ovom vremenu aktuelne, a isključivo se odnose na zdravlje radnika i građana'.

- Lijek za jačanje imuniteta protiv virusa korona (COVID-19) će se naći. Pitamo se, u vremenu koje dolazi, ko će naći lijek za našu bosanskohercegovačku bolest izazvanu siromaštvom i glađu što će za posljedicu imati slabljenje, a ne jačanje imuniteta građana i radnika – ističe se.

Sindikat PPDIVUT BIH u saopćenju za javnost i čestita Međunarodni praznik rada, 1. maj, uz žaljenje  što u ovoj godinine postoji mogućnost da se na dostojanstven način obilježi.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Međunarodni praznik rada obilježen u Mostaru

Prvosvibanjska promenada Hrvatske glazbe Mostar

Proslava Međunarodnog praznika rada u Mostaru uz sindikalni grah

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana