Najave     | 29.04.2020. 17:24 |

Sveučilište u Mostaru organizira prvu sveučilišnu online klauzuru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 29. travnja (FENA) - "Digitalna transformacija obrazovanja V2" naziv je šeste klauzure koja će održati 21. svibnja pve godine u organizaciji Sveučilišta u Mostaru (SUM). Ujedno je to prva online klauzura Sveučilišta koja će se prenositi live streamom SUM TV-a te putem Radiotelevizije Herceg Bosne.

 "Prije točno dvije godine imali smo treću sveučilišnu klauzuru pod nazivom 'Digitalna transformacija obrazovanja'. U nepune dvije godine pokazali smo da smo imali jasnu viziju i jedan od ciljeva treće klauzure, koji se odnosio na stvaranje IT središta za cijelu vertikalu obrazovanja, se dobrim dijelom ostvario. Ovo je prva online klauzura, ako se ne varam, ne samo u nas nego i na širem području gdje želimo pokazati našu viziju i plan kako vidimo Sveučilište kao e-Sveučilište u kojem želimo biti lideri u nastavi na daljinu, odnosno online nastavi", kazao je voditelj Centra za informacijske tehnologije SUM-a Tomislav Volarić.

 Klauzuru Sveučilište organizira u suradnji i s Koordinacijom ministara znanosti, obrazovanja, kulture i sporta županija u kojima se nastavni plan i program izvodi na hrvatskom jeziku kao važnim partnerom u cijelom procesu. Transformacijom odiše i vizualni identitet klauzure gdje se vizual iz klasičnog udžbeničkog slova A pretvara u pixelizirano digitalno uz kontrast njegove ispune i školske ploče u pozadini, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću SUM-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Konferencija 'PR, Media & Sports Days': Umjetna inteligencija generira promjene

Čović posjetio Sveučilišnu galeriju i Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet SUM-a

Međunarodna konferencija o visokom obrazovanju i istraživanju na SUM-u

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta