Ekonomija     | 29.04.2020. 14:59 |

Široki Brijeg usvojio mjere za spas gospodarstva

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 29. travnja (FENA) - Gradsko vijeće Grada Širokog Brijega na sjednici u srijedu usvojilo je mjere ublažavanja negativnih posljedica koronavirusa na gospodarstvo u tom gradu.

Među ostalim, gospodarski subjekti u Širokom Brije bit će oslobođeni plaćanja poreza na tvrtku za 2020. godinu, komunalnih i naknada za komunalni otpad i svih zakupnina prema Gradu za vrijeme trajanja prirodne nesreće.

Također, odgođeni su i svi ovršni postupci koje je pokrenuo Grad ili neki od subjekata u vlasništvu Grada, te je omogućeno beskamatno plaćaje u 24 mjesečna obroka kada su u pitanju obveze gospodarskih subjekata prema Gradu.

Vijeće je usvojilo i Odluku o osiguravanju naknade plaće za travanj i svibanj 2020. godine u visini od 300 maraka svim zaposlenicima koji su, u poslovnim subjektima kojima je obustavljen rad, prijavljeni na obvezno osiguranje.

- S mjerama pomoći gospodarstvu ćemo na neki način ublažiti posljedice epidemije koronavirusa, a koliko ćemo s time uistinu spasiti gospodarstvo, to ćemo vidjeti kada se mjere budu implementirale u praksi - kazao je širokobriješki gradonačelnik Miro Kraljević dodavši kako je uvjeren "da ćemo se iz ove krize izvući živi i zdravi".

Na sjednici je usvojeno i Izvješće o izvršenju proračuna Grada Širokog Brijega za 2019. godinu kao i Izvješće o radu gradonačelnika.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Kosovo: Zabrinutost zbog odlaska radnika nakon liberalizacije viznog režima

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Hrvatska: Plenković predstavio kandidata za novog ministra gospodarstva

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo