Bosna i Hercegovina     | 29.04.2020. 14:53 |

Višković traži istragu, svi će biti kažnjeni zbog propusta

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 29. aprila (FENA) – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković naredio je ministrima unutrašnjih poslova Draganu Lukaču i zdravlja Alenu Šeraniću da sprovedu sve potrebne radnje i mjere radi utvrđivanja odgovornosti pojedinaca prilikom smještaja osoba u karantin u Studentskom centru "Nikola Tesla“ u Banjoj Luci.

Šest osoba iz RS, umjesto u karantin u Srednjoškolskom domu, prebačeno je u Studentski centar "Nikola Tesla“, gdje su smješteni pacijenti zaraženi koronavirusom.

Višković očekuje da se pod hitno kazne svi odgovorni koji su prekršili naložene protokole i procedure po pitanju uspostavljanja i funkcionisanja karantina i izolacijskih objekata karantinskog tipa.

-Premijer žali što je došlo do greške zbog kojeg je nekoliko građana RS doživjelo neprijatnost i bilo izloženo potencijalnom riziku da budu zaraženi virusom korona, i zbog čega su zabrinute njihove porodice, ali i uznemirena javnost u RS - saopćeno je iz Biroa Vlade RS za odnose s javnošću.

Ističu da će biti utvrđeno kako je došlo do ove greške i da će biti kažnjeni svi koji su neodgovorno postupili u ovom slučaju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izraelski premijer Netanyahu napušta bolnicu sutra

U Republici Srpskoj u februaru 31,6 hiljada turista, 1,2 posto manje u odnosu na februar 2023.

Mitsotakis: Mjere protiv navijačkog nasilja daju rezultate

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu