Bosna i Hercegovina     | 28.04.2020. 13:34 |

Potpisan ugovor o adaptaciji objekta za potrebe medrese u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 28. aprila (FENA) - Ugovor o izvođenju građevinskih i instalacijskih radova na adaptaciji objekta Muftijstva banjalučkog za potrebe medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić" potpisan je u Banjoj Luci.

Dokument su potpisali banjalučki muftija Nusret-ef. Abdibegović i uime izvođača radova firme "Grudić S.P." iz Bosanske Gradiške Muharem Grudić.

Potpisivanjem tog ugovora Muftijstvo banjalučko pristupilo je prvoj fazi pripreme prostorija za potrebe medrese "Reis Ibrahim-ef. Maglajlić".

Banjalučko muftijstvo predalo je krajem prošle godine entitetskom Ministarstvu prosvjete i kulture dokumentaciju potrebnu za registraciju medrese u tom gradu, čiji je početak rada planiran za narednu školsku godinu.

Resorno ministarstvo je u martu je utvrdilo ispunjenost uslova za osnivanje ove srednje škole, nakon čega je izdato rješenje o opravdanosti osnivanja.

Osnivački akti potrebni za registraciju banjalučke medrese "Reis Ibrahim ef. Maglajlić" usvojeni su ranije na sjednici Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. 

U Banjaluci je djelovalo šest medresa: Ferhat-pašina, Fejzija, Skopska medresa, Šibića medresa i Maglajlića medresa, koja je posljednja zatvorena 1938. godine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Sutra počinje nastava za više od 2.800 učenika medresa

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo