Bosna i Hercegovina     | 28.04.2020. 12:24 |

Općina Bosanska Krupa osigurala stipendije za 77 studenata

FENA Muhamed Sadiković

BOSANSKA KRUPA, 28. aprila (FENA) - Općina Bosanska Krupa jedanaestu godinu zaredom osigurala je stipendije za sve redovne studente. Za  akademsku 2019/2020. godinu odobreno je 77 studentskih stipendija u visini od hiljadu, odnosno dvije hiljade KM.

 - U skladu sa odobrenim sredstvima Budžeta Općine Bosanska Krupa i određenim  kriterijima, dodijeljeno je 77 studentskih stipendija. Visina godišnje stipendije za 74 redovna studenta bit će hiljadu KM, dok će tri studenta s minimalnom prosječnom ocjenom 9,5 dobiti stipendije u iznosu od dvije hiljade maraka - kazao je načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Još jednom je izražena i zabrinutost zbog kontinuiranog smanjenja broja studenata u toj bosanskohercegovačkoj općini.

- Dodjela stipendija nam je svake godine jedna od najvažnijih i najradosnijih aktivnosti i baš zato ne možemo zanemariti zabrinjavajuće podatke. Pretprošle godine imali smo 148 stipendista, prošle 108, a ove samo 77. Kada to još uporedimo s godinama u kojima smo znali imati i po 240 redovnih studenata, moramo izraziti zabrinutost - riječi su općinskog načelnika Halitovića.

Općina Bosanska Krupa u proteklih 10 godina isplatila je 1. 743 studentske stipendije, za što je iz budžeta izdvojeno 1. 357. 322 KM.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Studenti Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru posjetili Tužiteljstvo BiH

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'