Bosna i Hercegovina     | 28.04.2020. 11:30 |

Vlada SBŽ-a u četvrtak o programu pomoći poduzećima pogođenima pandemijom

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 28. travnja (FENA) - Vlada Srednjobosanske županije (SBŽ) trebala bi se u četvrtak izjasniti o programu dodjele financijskih sredstava poduzećima kojima je naredbama stožera civilne zaštite zabranjeno obavljanje djelatnosti ili su, zbog pandemije covida-19, imali pad prometa.

Program je sačinilo Ministarstvo gospodarstva SBŽ-a, kao dio seta mjera kojima županijska vlada najavljuje pomoć gospodarstvenicima.

Ministar gospodarstva Nisvet Hrnjić izjavio je proteklog tjedna novinarima da će, nakon što Vlada SBŽ-a odobri program, biti objavljen javni poziv gospodarstvenicima za dodjelu sredstava.

Hrnjić je upozorio na teško stanje u svim gospodarskim sektorima, a osobito onima kojima je naredbama kriznog stožera zabranjen rad, te je podsjetio je da je Vlada SBŽ-a utvrdila prvi set mjera za pomoć gospodarstvu, koji podrazumijeva brzi rebalans proračuna, formiranje fonda pomoći realnom sektoru, aktiviranje namjenskih sredstava te oslobađanje od parafiskalnih nameta.

Na sjednici u četvrtak Vlada SBŽ-a izjašnjavat će se i o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o koncesijama, Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o rudarstvu te Nacrtu zakona o javnim skijalištima u SBŽ-u.

Također je najavljeno izjašnjavanje Vlade SBŽ-a o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu Federacije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

U Indiji prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih Covidom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'