Kultura     | 27.04.2020. 14:44 |

'Revolucija mikroba' u organizaciji mostarskog Farmaceutskog fakulteta

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. travnja (FENA) – Studenti Farmaceutskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru preko svoje matične organizacije Studentskog zbora Farmaceutskog fakulteta (SAFPUM) organiziraju prvi virtualni farmaceutski kongres

Ovo je prvi virtualni kongres u povijesti SUM-a, a prema saznanjima i prvi takav kongres u BiH, priopćio je mostarski Farmaceutski fakultet.

Zbog trenutne situacije s pandemijom uzrokovanom SARS-CoV-2 virusom, mladi studenti pronašli su rješenje kako zaobići pandemiju i napraviti iskorak u organizaciji kongresa, uz pomoć suvremenih pomagala.

Kongres pod nazivom (R)evolution of Microbes – (R)evolucija mikroba, obradit će različite teme iz područja farmaceutskih znanosti, mikrobiologije i virusologije, s interdisciplinarnog motrišta, a jedna od zanimljivih tema spomenutog skupa bit će i koronavirus.

Studenti Farmaceutskog fakulteta u Mostaru, zajedno sa svojim kolegama iz Slovenije (ŠSSFD) i Hrvatske (CPSA), sudjeluju u međunarodnom projektu EuRO Sub Regions project, pri Međunarodnoj udruzi studenata farmacije (engl. International Pharmaceutical Students' Federation, IPSF).

Kongres se održava s međunarodnim sudjelovanjem, pri čemu će doprinos dati i djelatnici SUM-a.

Međunarodni kongres bit će otvoren 8. svibnja, a studenti farmacije pozivaju zainteresirane da ga poprate putem interneta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Regionalno takmičenje studenata medicine i farmacije u aprilu u Sarajevu

Položen kamen temeljac za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta u Mostaru

Polaganje kamena temeljca za izgradnju zgrade Farmaceutskog fakulteta SUM-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'