Regija     | 25.04.2020. 12:53 |

Slovenija: 15 novozaraženih, potvrđena zaraza vojnika

FENA Agencije

 

LJUBLJANA, 25. travnja (FENA) - U Sloveniji je na dnevnoj bazi zabilježeno 15 novih zaraza koronavirusom, nakon što je testirana 1161 osoba, a još jedna osoba je umrla od covida-19, čime je broj umrlih povećan na 81, potvrdila je u subotu slovenska vlada.

Ukupno je do sada obavljeno 48.179 testova na novi koronavirus, a infekcija je potvrđena kod 1388 ljudi.

Broj hospitaliziranih bolesnika zadnji je tjedan u stabilnom stanju, dok se broj teže oboljelih na intenzivnim odjelima smanjuje, prenosi Hina.

Stanje je i nadalje najteže u domovima za starije osobe, čije je osoblje u petak održalo prosvjedne skupove, žaleći se na teške uvjete rada i tvrdeći da su ti domovi s osjetljivom populacijom pretvoreni u zarazne klinike.

U subotu je prvi puta potvrđena i  zaraza slovenskih vojnika i to onih u mirovnoj misiji na Kosovu, gdje je najveći broj pripadnika slovenske vojske od svih ostalih misija zajedno.

Zaraza je potvrđena kod tri vojnika slovenske vojske koji sudjeluju u misiji NATO saveza na Kosovu, a oboljeli su smješteni u izolaciju u bazi Film City u Prištini.

Njihovo je zdravstveno stanje dobro, priopćila je slovenska vojska. Kako se dodaje u priopćenju za javnost, ti će vojnici biti vraćeni kući u Sloveniju "čim to bude moguće".

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana